- 2 st Zucchini
- 1 st röd lök
- 2-3 dl grädde
- 1 philadelphia ört sma
- Riven ost, mängd efter smak
En supergod Zucchini gratäng som passar perfekt till middag.
Gör så här
Skala Zucchini och skär i ”pengar”. Skiva löken och varva i ugnsform. Rör ihop Philadelpia osten och grädden och häll över. Strö över riven ost och sätt in i ugnen. Vet inte riktigt tid men ca:30-40 min på 200-225 grader. Servera med biff och sallad.
Tack till LCHF Sofia för detta recept. Skicka ett recept du också!
Blev förvånad! God, bra substitut för potatisgratäng. Dock blev min väldigt vattnig så nästa gång kör jag nog 100% grädde istället för fullfet philadelphia vilket jag använde. Kommer också tänka på att använda en lite större form så att gratängen inte blir för hög.
Zucchini blir väldigt vattnig och bör ”vattnas” ur innan. Man saltar lite lätt och lägger hushållspapper över som suger åt sig vätskan. Saltet drar ur vätskan.