Tappa 5 kilon på 4 veckor med LCHF dieten!

Att gå ner i vikt behöver inte vara krångligt – så länge du håller dig till rätt kost! Fett, kolhydrater från grönsaker och proteiner är basen på LCHF. Följ våra råd och du kan tappa 5 kilon på bara 4 veckor.

Ät fett med gott samvete

Den största förändringen med LCHF är att man ska äta mer fett, och nu när grillsäsongen är igång passar det perfekt. Njut av avokadon, grädde som bas i såsen, goda ostar och ringla olivolja över salladen. Njut även av skinnet på kycklingen och fettet i köttfärsen.

Rensa ur ditt skafferi

Det kan vara kämpigt att äta LCHF-kost när det står kakor, skorpor och riskakor i skafferet och frysen är full av bullar. Rensa ut det som du misstänker lockar dig mest och det som innehåller för mycket kolhydrater.

Testa pannkaksfrukost

Dieter kan vara trista, men anhängare av LCHF menar att det inte är någon diet, det är ett sätt att leva. Och livet ska ju inte vara trist! Vad passar bättre än att unna dig goda pannkakor till frukost!? Pannkakssmet: 2-3 ägg, 1/2 dl vispgrädde, lite vaniljpulver och 1 msk fiberhusk. Serveras med en klick crême fraiche.

Bortbjuden?

Njut av det som bjuds men välj bort potatis, ris och pasta. När efterätten serveras får du känna efter vad just du vill och kan ta för val. Är ditt mål viktminskning så kommer en efterätt inte att ge dig det du önskar. Är du socker beroende kan en efterätt skapa sug för socker under resten av veckan.

Välj ekologiskt

Ekologiska livsmedel är ett bättre val eftersom de inte innehåller rester av kemikalier eller andra ämnen som inte trivs i kroppen. Har du möjlighet så välj nötkött från gräsbetande djur.

Äta ute? Inga problem!

Det är lätt att äta LCHF på restaurang.Välj något på menyn som erbjuder en hel kött- eller fiskbit med en god sås till. Be att få byta ut potatisen mot varma grönsaker. Till efterätt väljer du en god ostbricka och hoppar bara över marmeladen, kexen och frukten.

Skippa mellanmål – om du vill

När man äter LCHF-kost håller man sig mättare hela dagen, så många varken orkar eller vill ha ett mellanmål. Och man behöver inte heller tänka på att hålla förbränningen igång efter som man inte svälter. Men om du är sugen så fungerar en näve nötter, ett kokt ägg eller en avokado till exempel.

Trött?

Det kan hända att du känner dig lite trött och hängig de första dagarna du börjar äta LCHF-kost. Men håll ut, snart vänder det! Och om magen protesterar kan man ge den lite mjuka fibrer som kosttillskott. Till exempel 1 msk hela linfrön, psylliumfrön eller fiberhusk.

Har du några fler tips? Kommentera gärna nedan och dela med dig om dina tips!