- 200 g (3dl) linfrö
- 50 g (1dl) sesamfrö
- 50 g (0,75dl) hasselnötter
- 50 g (0,75dl) mandel
- 50 g kruska kli, fiberex eller fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 msk brödkryddor
- 50 g smält smör
- 1 dl creme fraiche
- 250 g keso
- 6 ägg
Fantastiskt bröd som till och med icke-lchf-personer gillar.
Mixa allt till ”mjöl”
Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
Gör så här
Mixa allt till ”mjöl”
Blanda sedan ihop:
50 g smält smör
1 dl creme fraiche
250 g keso
6 ägg
Mixa allan nötter och frön till ”mjöl” i till exempel en mixer.
Blanda ihop allt och häll i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper, (jag tog lite solroskärnor på brödet). Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.
bröd
Supergott, matigt, saftigt och smakrikt.
Enkelt att göra och mycket PRISVÄRT.
Mumsade i mig en skiva till min fjällfil med Skogsbär, Gojibär, valnötter, cocosfett och kardemumma. En bra start på dagen.
Tack för detta bidrag.
Smakade mer ägg än bröd tycker jag, men inte så konstigt då det är 6 ägg i receptet