- 2 ägg
- 1 paket bacon
- smör
Ägg och Bacon är en klassisk frukost för den som vill undvika kolhydrater. En frukost man står sig på väldigt länge. Variationerna av den klassiska ägg och bacon frukosten är många. I detta recept tillagar vi baconen i ugnen för att få dem härligt krispiga.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Lägg upp baconskivorna brevid varandra på en plåt med bakplåtspapper.
3. Kör in i ugnen mellan 7-10 minuter.
4. Stek äggen i smör.
I stället för att använda ”tillverkat” smör/fett att steka äggen i så kan man steka baconet först för att sedan använda baconets naturliga fett för att steka äggen i. Det ger även lite rökig smak till äggen och man slipper tillföra onödigt salt. Man sparar på el åxå. =)
Håller med Flis! Så brukar jag göra och det är jätte gott!! 🙂
tycker det blir för salt om man steker i baconfettet.. smaksak.
Man får ju i sig mer av det mättade baconfettet då ….
Eller så steker man ägget i smör, sedan häller man baconfettet över äggen och baconen på tallriken 😀 mums…
Åt precis detta 🙂 Väldigt gott.
vilka frukter kan man äta ??? har nyss startat lchf !! taksam för svar .