- 50 g apetina eller annan fetaost
- 1dl turkisk youghurt
- 1 ägg
- 2msk fiberhusk
- 2tsk bakpulver
Ett gott och enkelt bröd som är perfekt för dig som går på LCHF dieten!
Så här gör man
Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda ihop ost, youghurt och ägg. Rör sedan ner fiberhusk och bakpulver.
Blanda väl och låt stå 10 min.
Gör sedan bollar och lägg på pappersklädd plåt. Garnera med solroskärnor eller andra frön om du vill.
Grädda i ca 18 min i 200grader.
Låt bröden svalna helt på plåten innan du rör dem. Njut!! 🙂
HEJ! Låter supergott, är detta bra att käka eller bara ”om man måste fuska med bröd är detta ett alternativ” ? Är ny inom LCHF så har ingen aning. Tacksam för svar!
Är det någon som har lyckats med denna, jag klarade inte att göra bollar. Är det något som saknas i receptet?
Ser jättegott! Är det ok att sätta smör på toppen?
Det här brödet innehåller knappt några kolhydrater och är därför helt ok att äta. Till Tony: Lät du degen svälla 10min? Bakar det här brödet 1-2 gånger i veckan och har aldrig haft problem med det. Följ receptet så ska det funka 😉
Provade detta idag, bullarna sjönk ihop när jag tog ut dem ur ugnen?
Vilken besvikelse, de sjönk ihop för oss också! Vi lät det stå i 10 min men de hjälpte inte…
Såg fina ut i ugnen men sjönk ihop fullständigt på några sekunder när jag tog ut dem ur ugnen.
Hej Tony
Du tog inte tsk i stället för msk. av fiberhusk då?
Låt det svälla också
Går detta brödet att frysa in?
Supergott och var väldigt enkelt att baka!
Mina föll också ihop så fort jag tog ut dem:( nån som lyckas med dem och kan säga hur man undviker detta?! :(:(
Goda men mina föll också ihop när jag tog ut dem ur ugnen. Var som om någon stack hål på dem med en nål…. Jag lät dem svälla som det stod i receptet…
Jag lyckades första gången! Dom blev skitbra, jättegott! Tror man verkligen måste hålla 200 grader och låta dem stå i 18 minuter så de nästan ser ut som de ska bli brända. Annars vet jag inte vad det kan va, ni kanske använder annan fiberhusk än vi som lyckats… jag har köpt min på ICA
Jag lyckades också första gången! Följde receptet till punkt och pricka (förutom att jag använda Ica Basics salladsost istället för fetaost, och toppade med sesamfrön). De föll inte ihop och de blev jättefina – äntligen en bra alternativ till mina oopsies! (Som jag inte lär göra på länge när jag nu hittat det här!)
KANON!
Lyckades också första gången, var noga att följa receptet exakt, hade lite lite mer feta i än vad som var ordinerat, men jag ska nog testa med ännu lite till.
Hade nog mitt bröd inne i 19-20min och lät svalna ordentligt ifred.
Använde det lite dyrare fiberhusket, (gula påsen, ”husk products”)
Blir nya standardbrödet!
Hur många bullar blir det tro?
Cirka 6 st!
Va väldigt glad lver att hitta ett recept på smarrigt lchf bröd med dessa bullar blev inte goda, smakade typ svamp o konsistenser var svampigt. Sjönk ihop lite när jag tagit ut dem ur ugnen, dem stod i exakt 18min på 200 grader o alla mått var exakta! Inte alls gott tyvärr:(
Jag brukar göra dessa bröd i muffins formar, då sjunker de inte ihop och blir väldigt goda. Dock brukar jag göra tre större bollar av detta recept, och sen låta dem stå ca 30 minuter i 180 grader.