- 1 msk fiberhusk
- 2 dl skalade sesamfrön
- 1 tsk bakpulver
- 2 dl riven ost
- 3 st ägg
Det här brödet går supersnabbt att göra och är gott att använda både som hamburgerbröd eller vanlig macka med smör och ost på.
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Häll alla torra ingredienser + osten i en skål och rör runt med en sked så att det blandar sig ordentligt. Tillsätt alla äggen och rör samman allt till en deg. Ta en långpanna och lägg i ett bakplåtspapper. Häll ut degen på pappret och bred ut den med hjälp av en slickepott så att degen blir jämn. (Degen täcker inte hela pappret utan den blir ca 38X24cm). Grädda den i mitten av ugnen i 8 minuter.
Hej! Idag är min första dag med LCHF och jag har lite frågor:-)
Kan man tugga tuggummi?
Hur lång tid tar det tills man ser resultat? Jag har precis beställt hem böckerna ni rekommender och jag är laddad till 100%. Hur viktigt är det med träningen, räcker promenader?
Det här brödet är både enkelt och snabbt att göra. Det håller sig flera dagar i kylskåp och är perfekt att rosta. Jag har bytt ut 1/2 dl sesamfrön mot krossat linfrö, vilket jag tycker är godare.
Hej detta var så gott hade inte sesamfrön hemma tog solrosfrön blev så gott.
Det här blev ett gott bröd, dock väldigt salt då jag använde grevé-ost. Kanske ska osten vara lite mer ”menlös”.
Har testat precis,,,,,väldigt lätt att sno ihop och ootroligt gott,,,,
vad är fiberhusk? Vart köper man det? Vill prova receptet det verkar toppen:)
man köper fiberhusk på de flesta affärerna vid glutenfritt..
Fiberhusk hittar du bland det glutenfria i butiken..
Lätt att röra i hop och smeta ut! Men svårt att få bort från bakplåtspapperet, jag fick ta en kniv till hjälp. Det blev oxå väldigt tunnt, ungefär som hårdbröd, men så kanske det skall vara. Smaken var det dock inget fel på.
Hej,
fiberhusk köper du billigast på Coop , en påse på ca 400g tror, kostar ngt på 38:-..?
annars kostar 100 g 23:- på ICA…
Har prövat med Fetaost i stället för vanlig ost och det blev faktiskt ännu godare!
Jag undrar samma som mia. Var precis och handlade,ska prova att baka detta bröd nu men jag tog ngt som hette fiberix, fiber till bakning och matlagning så jag ska prova om det fungerar också,,,
Fiberhusk är mjölersättning. Kostade 85 kr för 300g på hälsokosten och 47kr på COOP Forum, bland det glutenfria.
Har gjort detta bröd utan fiberhusk men lagt till solrosfrön och linfrön, det är väldigt gott och mättande.
Lugnt det godaste LCHF-bröd jag provat, helt makalöst gott till hamburgare, kanske för mycket sesamsmak med bara smör/ost på brödet men det har konsistens och tuggmotstånd som riktigt bröd, älskar det kort och gott.
Undra om ur många kal ska man räkna med brödet?
och hur många skivor ska man äta per dag!!
Hur många kcalorier menade jag! och kolidrater
Jag misslyckas totalt med detta bröd. Allt blir bara kladdigt och man får äta det med sked typ. Jag gör precis som det står i receptet. Vad gör jag för fel?
Är inne på min fjärde LCHF-dag, och testade detta recept. Kanonnöjd med resultatet! Jag gillade inte tanken på att inte kunna käka vanligt bröd, så det var en lättnad att hitta detta alternativ. Att det är så löjligt enkelt är också ett stort plus.
Jag bakade brödet med 1 dl linfrö o 1 dl sesam, och hälften fetaost och hälften vanlig hårdost 26%. Smorde plåten med olja, lossnade lätt. Tips1: linda handen med plastfolie när du brer ut smeten, det blir ganska tunt men jäser i ugnen. Tips2: Hemköp säljer en bakplåt 26*37cm som passar exakt till en enkelsats. Det godaste brödet jag ätit!
Jag bakade brödet med 1 dl linfrö o 1 dl sesam, och hälften fetaost och hälften vanlig hårdost 26%. Smorde plåten med olja, lossnade lätt. Tips1: linda handen med plastfolie när du brer ut smeten, det blir ganska tunt men jäser i ugnen. Tips2: Hemköp säljer en bakplåt 26*37cm som passar exakt till en enkelsats. Det godaste brödet jag ätit!
Jag har bakat detta bröd flera gånger och tycker det är mycket gott. Har exprimenterat lite,,, bytt ut sesamfrön mot nötmjöl ( mixade hasselnötter,mandel,solros,pumpakärnor,linfrö osv) Blandat nötmjöl och sesam,,, och nu sist provade jag sojamjöl. Blev hur gott som helst! Osten har jag ibland bytt ut mot ,keso ( liten burk) eller kesella och det blev toppen. Soyamjöl innehåller 16gm kolisar på 100 gram och kan användas til allt möjligt. Pannkakor t.ex! Risenta Soyamjöl kostar ca 12kr för 250 gram, på ICA
Har precis testat detta brödet. Jättegott och förvånansvärt likt ett ”vanligt” bröd både i smak och konstistens! Dock fick jag bara tag på Fiber mix…är det någon som vet om det spelar någon större roll vilket man använder?
Det här var ett mumsigt bröd!
Som jag har saknat att äta mjukt bröd sen jag började med lchf. Det har var precis vad jag behövde.
Återstår att se hur länge det håller sig i skafferiet. Tur det går fort att göra dem ifall man behöver nya!
Bytte ut fiberhusken mot vispat grädde, mums^^
Det var väl ok, inte så gott som alla säger, möjligtvis om man gått på lchf diet väldigt länge och glömt bort hur ”riktigt” bröd smakar.
Men fort går det iaf och det går ner, men inte mycket mer.
både jag och min sambo tycker att detta bröd är väldigt gott.
Jag hittade dock inte skalade sesamfrön så jag körde mina svarta och vita frön i en matberedare.
Hade även i lite salt andra omgången.
Tips när man ska få ut det på plåten är att lägga ett bakplåtspapper äver och kavla. Var inge problem att få bort det.
Godast att riktigt rosta det och ha på smör o flingsalt , nam nam
Hej! Du skriver att detta recept kan användas till att göra hamburgerbröd. Hur gör du då? Bakar du ut smeten till bullar istället då? Och ska de då vara lika länge i ugnen?
Mvh//Madeleine
Sjuuuukt gott! Inte äkta bröd kanske, men det smakar varken särskilt mycket sesamfrön eller ägg när man får till det rätt. Ha hellre i för mycket än för lite bakpulver och fiberhusk, brödet är inte så gott när det inte reser sig.. Jag har varmluftsugn och ställer ugnen på ca 175 grader.
Supergott med philadelphia och vitlökssalami 😀
Underbart goda, dock ändrade jag receptet lite såå kolla in min blogg 🙂 såå saftiga bröd har jag nog aldrig ätit 🙂
Jag blev så sugen på ett bröd utan vetemjöl och fick syn på detta receptet !
Jag hade varken sesamfrön eller fiberhusk hemma så jag experimenterade lite ! Prova gärna , det blev kanongott ! Perfekt som ett nyttigare alternativ för den som inte kan vara utan morgonmackan! 😉
Jag blandade ihop:
2 msk grahamsmjöl
1 dl krossade linfrön
1dl solrosfrön
1 tsk bakpulver
1 dl riven ost
100g philadelphiaost sweetchili
3 ägg
Smorde en plåt med olivolja och smetade ut degen, hade den i ugnen ca 10 min i 225C .
😀
Gjorde nyss. Bytte ut sesamfröna mot longören och solrosfrön och satte de i en mixer. Såååå himla gott, smakade som vanligt bröd. Satte smör och ost på, herregud så gott. Känns dom jag syndat och ätit vanligt bröd. Undra hur mkt kolhydrater det innehåller?