- 250 gram keso
- 3 dl vispgrädde
- 4 ägg
- 1 dl mandelspån
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl bär
En LCHF ostkaka med keso.
Gör så här
Sätt ungen på 200 grader. Droppa av keson, t.e.x med hjälp av ett kaffefilter så det blir en fast ostmassa. Vispa sen grädden och blanda den med keso, ägg, mandelspån. Häll detta i en ungsform och grädde mitt i ugnen i ca 30 minuter, eller tills ostkakan har fått en fin färg. Servera sedan ostkakan med grädde och bär.
Hej! Undrar hur måbga kolhydrater på 100g det är i ostkakan
// Karl
Karl:
Räknade lite snabbt på http://www.minmat.net och fick då fram att det är ca 2g kolhydrater per 100g. Grovt räknat..
Mycket obehaglig upplevelse. Det var som att äta en blaskig omelett med grädde och bär.
Håller med Danne, gav den till hunden..
Gick hunden ner i vikt?
Tipsar om att ha lite bittermandelolja i för ”klassisk” ostkakesmak…