- Ost
Ostchips är ett väldigt enkelt och gott tilltugg på fredagskvällen framför tvn.
Riv en smakrik ost grovt, exempelvis Västerbotten eller Brännvinsost. Gärna med hög fetthalt. Lägg i små högar (eller vik osten så att det blir en bra tjocklek på dem) på bakplåtspapper och grädda i ca 200 grader tills de fått fin färg. Tips: Om du vill ha tjockare chips så kan du blanda den rivna osten med äggula.
Låter så himla gott!!! Måste jag prova…
Låter gott!
Hur får man chipsen att lossna från bakplåtspappret? jag tycker det var jättesvårt!
Jag gör något samma men lägger på några rostade pinjenötter på var o en, kanongott!
oh det måste vi testa!
du får olja in bakplåtspapperet så lossnar chipsen kanske.
Det låter så gott….
Nybörjare på LSHF men detta receptet verkar ju superduper ..=)
Hejsan!
Har testat med riven herrgårds och prästost och det blev jättegott och var lätt att lossa från bakplåtspappret. Godare än Ostbågarna!
Detta gjorde jag för några dagar sedan och det var supergott! Jag använde västerbottensost och eftersom den är rätt fet så var det inga problem med att få bort dem från bakplåtspapperet. På några strösslade jag över hackade pistagenötter och på några använde jag hemmagjord tacokrydda och några gjorde jag med bara ost. Lika gott alla varianterna!
Man behöver inte riva osten, ta osthyveln går lika bra. Ett tips: krossa finncrisp fint och blanda det med riven ost typ permesan jättegott till tacos istället för chips =)
Har blivit hela familjens favorit fredagsmys, underbart gott………
Jättegott och superlätt att göra och dom lossnade enkelt från bakplåtspappret med hjälp av en osthyvel 🙂 Man borde kunna lägga en klick tacofärs och gräddfil på ostchipsen åxå, mums..
Är inne på min fjärde dag med LCHF och har börjat gruva mig inför helgens familjemys…nu slipper jag ju det!!! 🙂
Det här verkar vara kanongott!!!
Vilka goda chips 🙂 Jag länkar chipsen till denna sidan i min blogg 🙂 Hoppas det är okej!
hej!testar…hade bara hushållsost…med strödde på havssalt…kanon..
Tog lite slumpmässig ost och rev den, hade även färdigrivet i frysen. Strödde ut på oljat bakplåtspapper. Lade på extra kryddor som vitlökspulver, salt, peppar och lökpulver och paprika. Blev bättre än riktiga chips.
Körde det receptet med lagrad Prästost och en topping med DanaBlue. MAGISKT!!