- Pajskalet:
- Smör
- 4 ägg
- 1 dl grädde
- Fyllning:
- 1½ dl grädde
- 1 pkt bacon
- 2 dl creme fraiche
- 250 g riven ost
- Peppar
En supergod ost och baconpaj på LCHF-vis.
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader och börja med att smälta lite smör i pajformen. Vispa sedan ihop ägg, grädde och häll i formen och grädde i ugnen tills det får en fin färg. Skär/klipp baconen i bitar i önskad storlek och stek dom. Smält sedan crème fraichen i en kastrull och ha i den rivna osten, baconen och grädden. Om du vill så kan du även passa på att hälla i det överblivna fettet från stekpannan. Fördela sedan ostsmeten i pajskalet och krydda med svartpeppar. Grädda sedan tills pajen har en gyllenbrun färg, vilket tar ca 15-20 min. Låt pajen sedan vila i ca 15 min innan du serverar!
Hur många ägg ska det vara? Det står inte med bland ingredienser..
och hur mycket grädde ska man ha när man gör botten och fyllningen? Det står bara att totalt ska man ha i 1½ dl?
Undrar lite över antalet ägg och mängden grädde i ’pajskalet’?
Ursäkta! Hade totalt missat det! Nu är det uppdaterat!
denna paj är även god kall 🙂
Väldigt gott, lagade pajen nu. Ska ha till lunchen imon.
Smaskigt!
Verkligen en av de godaste lchf-rätter jag ätit. Så gott!
Super smarrig paj!!! Rekomenderar den varmt 🙂 Mums!
Hej jag undrar hur mycket smör de ska vara
Nyss ätit en liten bit av pajen!
Superduper god !
Pajen blir mer som en äggröra med ost. Giggar inte riktigt LCHF-pajer då de ofta blir lösa och stabbiga.
Tar tacksamt emot tips på härligt, frasigt pajskal, LCHF såklart.
Oj vad den sväller… Trodde min pajform var lagom men det rinner över en hel del nu. Satte en plåt under som får samla upp det mesta men blir nog lite städning av ugnen imorgon. Får vi hoppas att det är så gott så det är värt det 😉
Nu har den varit inne i ugnen i 30 minuter och fyllningen stelnar inte… Undrar om det gjorde något att jag bytte den rivna osten till brieost och lite färskost? Det var det jag hade hemma…
Luktar gott, men om det inte stelnar blir det väl soppa! 🙁