• Pajskalet:
  • Smör
  • 4 ägg
  • 1 dl grädde
  • Fyllning:
  • 1½ dl grädde
  • 1 pkt bacon
  • 2 dl creme fraiche
  • 250 g riven ost
  • Peppar
Ost och baconpaj

En supergod ost och baconpaj på LCHF-vis.

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader och börja med att smälta lite smör i pajformen. Vispa sedan ihop ägg, grädde och häll i formen och grädde i ugnen tills det får en fin färg. Skär/klipp baconen i bitar i önskad storlek och stek dom. Smält sedan crème fraichen i en kastrull och ha i den rivna osten, baconen och grädden. Om du vill så kan du även passa på att hälla i det överblivna fettet från stekpannan. Fördela sedan ostsmeten i pajskalet och krydda med svartpeppar. Grädda sedan tills pajen har en gyllenbrun färg, vilket tar ca 15-20 min. Låt pajen sedan vila i ca 15 min innan du serverar!