- 600g kycklingfileér eller fläskfilé
- 2 burkar kokosmjölk
- 2,5 dl creme fraiche
- 1 msk röd currypasta eller sambal oelek
- 4 vitlöksklyftor
- 1 st lime (zest + juice)
- 1 msk riven ingefära
- 1 grön paprika
- 1 röd paprika
- 1 purjolök
- 1 chilli
- 2 hönsbuljongtärningar
- Nötter (cashew eller jordnötter passar bra)
- Persilja el thaibasilika
- Sallad
En god och läcker gryta med thai-tema. Kan göras på fläskfilé eller kyckling!
Gör så här
Börja med att strimla kycklingen eller köttet i bitar. Hacka sedan vitlöken och ingefäran.
Börja bryna kycklingen/kötet i olja och tillsätt vitlöken, ingefäran och currypastan.
Häll sedan i creme fraiche, kokosmjölk och buljongtärningar. Tillsätt sedan lime zest och pressa över limejuicen. Låt det här koka under lock i ca 10 minuter. Tillsätt vatten om såsen skulle bli för tjock.
Strimla chilin, purjolöken och paprikan och låt koka i några minuter. Hacka nötterna och strimla persiljan eller thaibasilikan och strö över. Servera gärna med en skön sallad!
Perfekt recept eftersom jag älskar Thaimat.
Jättegod gryta som var enkel att tillaga. Rekommenderas varmt!
Blev succse hemma även fast jag missa att köpa ingefära och thaibasilka. Rekommenderas varmt!!
Åh, denna är sååå god!
Ska idag pröva o göra den på entrecote, ska bli spännande! 🙂
Gillar den heta smaken med touchen av limen!
Jättegod Thaigryta!!!!
Jag tillsatte även citrongräs (som jag älskar)… Blev jättegott!!! 😛
Thaigryta