• 600g kycklingfileér eller fläskfilé
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 1 msk röd currypasta eller sambal oelek
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 st lime (zest + juice)
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 purjolök
  • 1 chilli
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • Nötter (cashew eller jordnötter passar bra)
  • Persilja el thaibasilika
  • Sallad
LCHF Thaigryta

En god och läcker gryta med thai-tema. Kan göras på fläskfilé eller kyckling!

Gör så här
Börja med att strimla kycklingen eller köttet i bitar. Hacka sedan vitlöken och ingefäran.
Börja bryna kycklingen/kötet i olja och tillsätt vitlöken, ingefäran och currypastan.
Häll sedan i creme fraiche, kokosmjölk och buljongtärningar. Tillsätt sedan lime zest och pressa över limejuicen. Låt det här koka under lock i ca 10 minuter. Tillsätt vatten om såsen skulle bli för tjock.
Strimla chilin, purjolöken och paprikan och låt koka i några minuter. Hacka nötterna och strimla persiljan eller thaibasilikan och strö över. Servera gärna med en skön sallad!