- 400 g köttfärs
- 1 påse tacokrydda
- 1 ask philadelphiaost
- 1 liten burk crème fraiche
- Paprika
- Purjolök
- Tomater
- Riven ost
En krämig tacosgratäng som passar både till helgen och som matlåda!
Gör så här
Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Bryn sedan köttfärs och tillsätt lite vatten och tacokryddan. Sedan blandar du philadelphiaosten och crème fraichen. Denna härliga mix ska du sedan bre ut i botten på en ugnssäker gratäng- eller pajform. Häll sedan över köttfärsröran och valfria grönskaker. Toppa sedan med riven ost.
Grädda sedan i 20 minuter!
Bra recept, men tänk på att tacokrydda (butiksinhandlad) innehåller massa kolhydrater. Så gör egn istället. Litet tips bara. Bra sida för övrigt!!
Måste testas verkar otroligt gott.
Det här var otroligt gott, hela familjen tyckte om det! Gjorde LCHF tacokrydda och det är mycket godare än köpt!!
Smaskens
TILL MIN LCHF RESA…
Massa kolhydrater kan de väl ändå inte innehålla när man t.ex blandar 2 påsar med 40g vardera i köttfärsen, allt i 40g kan ju inte innehålla kolhydrater. och om man äter denna rätt i 8 dagar så får man alltså i sig max 10g per måltid och man kan ju inte vara så petig att hoppa över allt vad kolhydrater heter, tror inte en person kan hålla de i längden. Ska man inte njuta samtidigt som man äter nyttigt????
Jag har gjort denna låda två gånger nu och fullkomligt älskar den!
Jättebra komplement till vanliga tacos med bröd.
Har dock problem med att såsen/botten ”skär sig” under tillagning, någon som har tips?
Marcus: Färdig tacokrydda innehåller en massa druvsocker, potatisstärkelse och potatisfiber! Bara det är kanske den största anledningen till att inte använda den. Men det är ju upp till var och en att bestämma vad man tillåter sig själv att äta!
Bra om det skulle stå hur mycket av allt det ska va.
Köpt tacokrydda ersätter man med spiskummin (som ger ”tacosmak”), salt, peppar, paprikapulver och lite chili eller cayenne om man vill.
Malin: Bre det ovanpå köttfärsen!