- Torskpaket
- 500g torskfilé
- 1tsk dill
- 1tsk persilja
- 2msk smör
- salt
- chiliflakes (efter tycke)
- Vitlökspulver (efter tycke)
- Lökpulver (efter tycke)
- Sås
- 150g kantareller
- 2dl grädde
- 1dl vitt vin
- 1/2 liten lök
- 1/3 fiskbuljongtärning
- Smör (att steka i)
Ett enkelt och såsigt recept på torsk som passar perfekt som lunch eller middag!
Gör så här
Sätt ugnen på 200grader. Lägg torsken på en stor bit folie. Lägg på smör, dill, persilja, salt, vitlökspulver, lökpulver och chiliflakes. Stick i stektermometer på fiskens tjockaste del. Ställ timern på 55 grader. vik över folien över fisken och gör ett luftigt paket.
Dela broccolin och koka upp den i saltat vatten.
Rensa kantarellerna. Skär kantareller i mindre bitar och finhacka löken. Stek i smör tills de får lite färg. Häll på vinet och låt det förångas en liten stund. Lägg i buljongtärningen och häll sedan på grädden. Låt puttra till såsen når önskad konsistens.