• 200 g torsk
  • 1/2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 25 g crème fraîche
  • 100 g riven ost av valfri sort ( vi tog gouda och parmesan)
  • 100 g sparris
  • Flingsalt
LCHF recept för Torsk med ostsås och sparris

En lättlagad lunch med god ostsås och sparris!

Gör så här
Släng ner torsken i en kastrull och låt koka i ca 20 minuter, salta och vitpeppra.
Värm upp pannan och ner med smör och sparris, flingsalta och låt få färg.
Riv osten och lägg ner i en kastrull tillsammans med grädden och crème fraîchen, se till att röra hela tiden så osten inte bränner.
Ta ner några klickar smör i såsen för att få den smidig, och smaka av för att finna rätt balans!
Sen är det bara att lägga upp och njuta! Det gör inget att ostsåsen är lite syrlig, den neutraliseras lite av torsken.