- 100 gram smör
- 65 gram mandelmjöl
- 50 gram riven kokos
- 40 gram bake pro
- 60 gram stevia
- 1 bit vaniljstång eller vaniljpulver
- lite vatten
Goda och enkla vaniljbollar. Stats på hela satsen: 1562 kcal, 50g protein, 150 g fett, 8,7 g kolhydrater.
Så här gör man
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Om du inte har någon av dem så kan du byta ut det till något annat. Har du inget bak-protein går det bra att ta mer mandelmjöl och kokos. Rör ner det rumsvarma smöret (jag värmer oftast i mikron och det går också bra). Tillsätt lite vatten tills smeten har blivit rullvänlig. Rulla små bollar och rulla i kokos. För mig blev det 50 stycken. Förvara i kylen till servering.
De har lång hållbarhet så du kan spara dem ett tag om du inte äter upp alla på en gång!
Nej det här blev alldeles oätligt 🙁 inte alls gott!
60 gram stevia låter som väldigt mycket! Har du verkligen skrivit rätt där?!
Hela min burk som jag köpte för 1½ år sen, på hälsokosten, är 100% ren steiva (brunsvart fint pulver, som mjöl nästan), innehåller 50 gram! Man använder typ ½ krm åt gången, den är 20-30 ggr sötare än socker! Det är därför jag ifrågasätter mängden 60 gram!!