- 300 g philadelphiaost
- 8 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 7 dl riven ost
- 1 gul lök
- 3 msk smör
- 3 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater
- salt och peppar
- 1 rödlök
- 300 g lufttorkad skinka
- färsk basilika
- svarta oliver
- ruccolasallad
- olja och vinäger
- oregano
Eftersom det är ost i botten behöver man inte använda ost ovanpå. Det räcker bra med den goda tomatsåsen, parmaskinkan, ruccolan och basilikan. Hur gott som helst!
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Vispa ihop philadelphiaost och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden, ost och oregano.
2. Fördela så att det blir fyra pizzabotnar på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Bred ut till jämna bottnar. Grädda i 25-30 minuter tills de blir gyllene. Har du varmluftsugn så går det bra att grädda båda samtidigt. Det går annars bra att lägga allt på samma plåt och göra en stor som man sedan delar.
3. Hacka löken. Stek löken i smör och tillsätt tomatpurén och krossade tomater. Lått puttra i 10 minuter, gärna längre. Mixa eventuellt så att den blir slät. Smaka av med salt och peppar
4. Lägg tomatsåsen på pizzabotten och dekorera med lufttorkad skinka, basilika, oliver och sallad.
5. Ringla över olja och vinäger och strö över lite salt och peppar.
Smaklig måltid! Har du fler tips på hur man kan ”dekorera” pizzan enligt LCHF? Tipsa gärna i kommentarerna nedanför!
Idag gjorde jag denna pizza men det gick inte att göra fyra små allt flöt ut till en stor. Degen/smeten var inte tjock utan rinnande har gjort precis som det stod i receptet till o med vispade med elvisp. Ska grädden vispas upp innan eller vad är felet???