• 500 g lammfärs
  • 1 dl crème fraiche
  • smör att steka i
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk röd currypasta
  • 2 msk currypulver
  • 10 körsbärstomater
  • 1 tetra kokosgrädde/burk kokosmjölk
  • 2 cm färsk ingefära
  • 2 msk fisksås
  • salt
  • peppar
  • ruccolasallad
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
LCHF recept för Orientaliska köttbullar med currysås

Super enkelt och gott! Testa en ny typ av ”köttbullar” me orientalisk smak och currysting!

Gör så här
1. Blanda färsen med crème fraiche, salt och peppar.
2. Hacka löken och pressa eller riv vitlöken. Fräs i smör i en kastrull tillsammans med currypasta och currypulver.
3. När löken är mjuk lägger du riven ingefära och delade tomater och låter allt puttra i en stund.
4. Häll på kokosgrädden och smaksätt med fisksås, salt och peppar.
5. Rulla färsen till bollar och stek i smör. Lägg ner dem en efter en i såsen.
6. Låt såsen småputtra i några minuter så att köttbullarna blir genomkokta.
7. Servera med ruccolasallad med olja och vinäger.