- 1 ägg
- 1 dl kesella
- 1 dl suckrin
- 0,5 msk kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl bakprotein
- 2 msk pofiber
- 1 msk fibershusk
- 2 msk mandelmjöl (..eller sojamjöl/kokosmjöl)
- 2 tsk bakpulver
- 75 g smör
Enkla och goda muffins för dig på lchf-dieten!
Gör så här
1. Vispa ihop ägg och suckrin fluffigt och tillsätt därefter kesellan. Blanda i kardemumma och vaniljpulver och fortsätt vispa till en riktigt härlig smet.
2. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål; bakprotein, pofiber, fiberhusk, mandelmjöl och bakpulver. Rör sedan i dessa i smeten.
3. Smält smöret och låt det svalna till rumstempererat innan du avslutningsvis vispar ned det i smeten. Vill du att det ska gå fortare? Rör i en matsked kesella när smöret är smält.
4. Välj vilken smak du vill ha på dina muffins! Jag har provat blåbär, äpple och hallon och de har fungerat utmärkt! Ha i dessa i smeten innan du gräddar dem i ugnen på 250 c i ca 7-10 min!