• 1 ägg
  • 1 dl kesella
  • 1 dl suckrin
  • 0,5 msk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl bakprotein
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk fibershusk
  • 2 msk mandelmjöl (..eller sojamjöl/kokosmjöl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g smör
LCHF recept för Muffins med extra protein

Enkla och goda muffins för dig på lchf-dieten!

Gör så här
1. Vispa ihop ägg och suckrin fluffigt och tillsätt därefter kesellan. Blanda i kardemumma och vaniljpulver och fortsätt vispa till en riktigt härlig smet.

2. Blanda de torra ingredienserna i en separat skål; bakprotein, pofiber, fiberhusk, mandelmjöl och bakpulver. Rör sedan i dessa i smeten.

3. Smält smöret och låt det svalna till rumstempererat innan du avslutningsvis vispar ned det i smeten. Vill du att det ska gå fortare? Rör i en matsked kesella när smöret är smält.

4. Välj vilken smak du vill ha på dina muffins! Jag har provat blåbär, äpple och hallon och de har fungerat utmärkt! Ha i dessa i smeten innan du gräddar dem i ugnen på 250 c i ca 7-10 min!