• 600 g kycklingbröst
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör att steka i
  • 1 röd paprika
  • 1 liten zucchini
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crême fraiche
  • 2 msk grönpeppar
  • salt och peppar.
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 25 g smör
LCHF recept för Kycklinggryta med grönpepparsås

Krämig gryta som blir ännu godare med den smörstekta vitkålen. Ett gott sätt att variera vitkålsätandet.

Gör så här

  1. Skär kycklingen och löken i bitar och fräs i smör. Skär också paprikan och zucchinin i biar och låt fräs också.
  2. Tillsätt grädde och crême fraiche. Stöt grönpepparn i en mortel och tillsätt. Låt detta puttra i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla vitkålen med en osthyvel, kniv eller med en matbredare. Stek i smör på medelvärme tills den har blivit mjukare. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera!