- 600 g kycklingbröst
- 1 gul lök
- 3 msk smör att steka i
- 1 röd paprika
- 1 liten zucchini
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl crême fraiche
- 2 msk grönpeppar
- salt och peppar.
- 1/4 vitkålshuvud
- 25 g smör
Krämig gryta som blir ännu godare med den smörstekta vitkålen. Ett gott sätt att variera vitkålsätandet.
Gör så här
- Skär kycklingen och löken i bitar och fräs i smör. Skär också paprikan och zucchinin i biar och låt fräs också.
- Tillsätt grädde och crême fraiche. Stöt grönpepparn i en mortel och tillsätt. Låt detta puttra i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
- Strimla vitkålen med en osthyvel, kniv eller med en matbredare. Stek i smör på medelvärme tills den har blivit mjukare. Smaka av med salt och peppar.
- Servera!