• 600 g kycklingbröst
  • 1 gul lök
  • 3 msk smör att steka i
  • 1 röd paprika
  • 1 liten zucchini
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk grönpeppar
  • salt och peppar
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 25 g smör
LCHF recept för Kycklinggryta med grönpepparsås

Krämig gryta som blir ännu godare med den smörstekta vitkålen. Ett gott sätt att variera vitkålsätandet.

Gör så här
1. Skär kycklingen och löken i bitar och fräs i smör. Skär också paprikan och zucchinin i bitar och låt fräsa med.
2. Tillsätt grädden och crème fraichen. Stöt grönpepparn i en mortel och tillsätt. Låt puttra i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
3. Strimla vitkålen med en osthyvel, kniv eller i matbredaren. Stek i smör på medelvärme tills den blivit mjukare.
4. Smaka av med salt och peppar och servera!