- 600 g kycklingbröst
- 1 gul lök
- 3 msk smör att steka i
- 1 röd paprika
- 1 liten zucchini
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl crème fraiche
- 2 msk grönpeppar
- salt och peppar
- 1/4 vitkålshuvud
- 25 g smör
Krämig gryta som blir ännu godare med den smörstekta vitkålen. Ett gott sätt att variera vitkålsätandet.
Gör så här
1. Skär kycklingen och löken i bitar och fräs i smör. Skär också paprikan och zucchinin i bitar och låt fräsa med.
2. Tillsätt grädden och crème fraichen. Stöt grönpepparn i en mortel och tillsätt. Låt puttra i ett par minuter och smaka av med salt och peppar.
3. Strimla vitkålen med en osthyvel, kniv eller i matbredaren. Stek i smör på medelvärme tills den blivit mjukare.
4. Smaka av med salt och peppar och servera!