- 1 kg kycklingfilé
- 1 dm purjolök
- ca 150 g färska champinjoner
- 1 zucchini
- 2 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- 0,5 tärning ekologisk grönsaksbuljong
- salt
- peppar
- curry, ca 0,5 tsk
En god och snabblagad kycklinggryta som passar perfekt som matlåda eller till middag.
Gör så här
- Skär kycklingen i mindre bitar och stek i stekpanna eller gryta.
- Stek lök, champinjoner och zucchini för sig under tiden.
- Lägg över grönsakerna i kycklingen. Häll på grädde och creme fraiche.
- Lägg i buljongtärningen, och krydda. Låt grytan puttra ihop ett tag, cirka 10-15 minuter.
- Servera med valfria grönsaker.
Recept från: Angelica på vardagslivmedlchf.se
Jag gjorde denna och den blev supergod.
Jag stekte kycklingen med lite salt och timjan (kyckling och timjan luktar och smakar underbart ihop). Och jag lade även till utöver receptet ½ lök, la på 100g mer champinjoner, + 1 dl grädde.
Kryddade sedan av också med mer timjan och även 7 sorters peppar
och ökade curry mängden från 0.5 tsk till 1.5 då jag annars inte tyckte det smakade alls (men kan också bero på att jag som sagt lade till 1/3 grädde).