• 4 st kycklingfilé
  • smör, att steka i
  • 1 st tomat(er)
  • 1 kruka(or) basilika
  • 3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 2 dl riven ost
  • haricots verts
Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

En enkel och god rätt som de flesta gillar. Den här rätten innehåller följande: Energi (kJ): 2188, Energi (kcal): 523, Kolhydrater (g): 5, Protein (g): 33, Fett (g): 42

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.

2. Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

3. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

4. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.