• 600 g kycklingfilé, eller majs kycklingslår
  • smör att steka i
  • 2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 5 msk jordnötssmör
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 pressad citron
  • 2 tsk soja
  • 1 blomkålshuvud
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamsvinäger
  • salt och peppar
LCHF recept för Kyckling med jordnötssås

En smarrig kyckling med jordnötssås som passar perfekt som lördagsmiddag eller lunchlåda!

Gör så här

  1. Skär filéerna i strimlor. Fräs tills de är genomstekta.
  2. Håll kokosmjölk, sambal oelek, citronsaft, soja och lite salt i en separat kastrull. Vispa ihop ingredienserna och låt puttra i ett par minuter.
  3. Tillsätt jordnötssmöret och grädden och låt den småputtra i 5 minuter. Lägg i den frästa kycklingen och låt gryta bli varm. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med kokt blomkål med olja och vinäger.