- 600 g kycklingfilé, eller majs kycklingslår
- smör att steka i
- 2 dl kokosmjöl
- 1/2 dl vispgrädde
- 5 msk jordnötssmör
- 1 tsk sambal oelek
- 1/2 pressad citron
- 2 tsk soja
- 1 blomkålshuvud
- 3 msk olivolja
- 1 msk vit balsamsvinäger
- salt och peppar
En smarrig kyckling med jordnötssås som passar perfekt som lördagsmiddag eller lunchlåda!
Gör så här
- Skär filéerna i strimlor. Fräs tills de är genomstekta.
- Håll kokosmjölk, sambal oelek, citronsaft, soja och lite salt i en separat kastrull. Vispa ihop ingredienserna och låt puttra i ett par minuter.
- Tillsätt jordnötssmöret och grädden och låt den småputtra i 5 minuter. Lägg i den frästa kycklingen och låt gryta bli varm. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokt blomkål med olja och vinäger.