- 1 kg grytbitar
- 25 g smör
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyfor
- 1 morot
- salt och peppar
- 2 dl torrt rött vin
- 2 dl grädde
- 100 g färska champinjoner
- 2 zucchini
- 2 paprikor
En köttgryta med rödvin och gränsaker som tar en stund att koka – men värt besväret!
Gör så här
- Börja med att steka grytbitarna i smör i en stekpanna.
- Hacka vitlök, dela gul lök i klyftor och skiva morötter, lägg i stekpannan. Krydda.
- Lägg sedan i allt i grytan med 2 dl rött vin.
- Koka upp i svag värme i ca 1-2 timmar. Ju längre det får koka desto bättre slutresultat. Häll i lite vatten om det behövs.
- När det återstår 30 minuter av koktiden: lägg i grädde, grovhackade champinjoner, zucchini och paprika.
- Smaka av och krydda enligt smak!