• 1 kg grytbitar
  • 25 g smör
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyfor
  • 1 morot
  • salt och peppar
  • 2 dl torrt rött vin
  • 2 dl grädde
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 zucchini
  • 2 paprikor
Köttgryta

En köttgryta med rödvin och gränsaker som tar en stund att koka – men värt besväret!

Gör så här

  1. Börja med att steka grytbitarna i smör i en stekpanna.
  2. Hacka vitlök, dela gul lök i klyftor och skiva morötter, lägg i stekpannan. Krydda.
  3. Lägg sedan i allt i grytan med 2 dl rött vin.
  4. Koka upp i svag värme i ca 1-2 timmar. Ju längre det får koka desto bättre slutresultat. Häll i lite vatten om det behövs.
  5. När det återstår 30 minuter av koktiden: lägg i grädde, grovhackade champinjoner, zucchini och paprika.
  6. Smaka av och krydda enligt smak!