- 400 g blandfärs
- 10 champinjoner
- 1/2 gul lök (2 g kolhydrater)
- 2 dl creme fraiche (6 g kolhydrater)
- 1 mozzarella (2 g kolhydrater)
Ett super gott recept för köttfärsgratäng, 2.5 g kolhydrater per portion!
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Ner med en stor klick smör i pannan. Dela champinjonerna i 4 och hacka ner löken. Ner med de i pannan så de får lite stekyta, sen tillsätter du köttfärsen. Låt steka igenom ordentligt och krydda upp. Vi gillar stark mat så det blir en hel del cayenne och chiliflingor. När allt är genomstekt, så ner med 2 dl creme fraiche, och justera kryddningen lite. Häll över i gratängformen och garnera med en skivad mozzarellaost och ev. lite gouda. In i ugnen till osten smält ordentligt och fått lite färg. Servera med lite sallad.
Det är svingott och 2.5 g kolhydrater p portion. Hur bra som helst med andra ord!
Den är faktiskt god 🙂 Har slängt in lite zucchini också….
Gottgottgott
Det stämmer ju inte, då Champinjoner innehåller 3.4% kolhydrater ca. så 100g Champinjoner har ca 3,5g kolhydrater.