• 45 gram smör
  • 1 ägg
  • 2/3 msk vispgrädde
  • 2/5 dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 4 msk stevia strö
  • 2 tsk kakao
  • ½ kryddmått vaniljpulver
  • ½ tsk bakpulver
  • Chokladkräm:
  • 35 gram smör
  • 30 gram mascarpone
  • 1 msk riven kokos
  • ½ msk hett vatten
  • 1 kryddmått snabbkaffe (eller motsvarande kaffe)
  • 1 1/3 msk stevia strö
  • ca 2 tsk kakao
  • Kokos att strö över och att bröa formen med
LCHF recept för Kärleksmums

Detta är ett recept på en saftig chokladkaka toppad med en len och kaffesmakande chokladglasyr!

Så här gör man
Smält smöret. Banda alla torra ingredienser till smeten. Blanda även i ägget, smöret och grädden. Bröa en liten form på 12 cm i diameter med riven kokos och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugn på 175 grader i ca 30-40 minuter tills kakan är fast.

Börja sedan med chokladkrämen. Smält smöret (ev. värm tills smöret är vädigt mjukt) och banda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Blanda ½ msk hett vatten med 1 kryddmått snabbkaffe. Rör ner kokos, stevia strö och kakao i krämen. Tillsätt så mycket av kaffet som du vill (jag använde mig av allt). Smaka även av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning.

Bred på krämen på den avsvalnade kakan och strö på riven kokos. Ät och njut!

Använder du en större form går det utmärkt att fyr- eller femdubbla ingredienserna och förlänga gräddningen en aning.