- 1 fläskfilé á 600 g
- 1/2 röd chilifrukt
- 1/2 dl balsamvinäger
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 dl soja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 kruka persilja
- goda ostar
- blandad valfri sallad
Är du en hejare på grillning så går det naturligtvist bra att laga färdig filén på grillen. Men annars är det betydligt enklare att låta ugnen sköta det sista. En termometer att sticka i den tjockaste delen i köttet är bra i vilket fall.
Gör så här
Tänd grillen eller ta fram en grillpanna och sätt ugnen på 200 grader. Putsa fläskfilén och hacka chilifrukten fint, men ta bort frön och de vita hinnorna om du inte vill ha det jättestarkt.
Lägg i den hackande chilifrukten i en skål och tillsätt balsamvinäger, olja och soja. Riv eller pressa vitlöksklyftan och blanda ner.
Lägg i köttet, rör runt och häll sedan allt i en plastpåse. Tryck ihop och sätt en klämma. Låt marinera i en timme eller gärna mer i kylen.
Grilla runtom och lägg sedan filén i folie eller stek färdig i ugn. Innertemperaturen ska ligga mellan 60-65 grader.
Skiva filén och strö över hackad persilja. Servera med sallad och goda ostar.