- En kruka persilja
- 3 vitlöksklyftor
- 1 röd chilifrukt
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- saften av 1 citron
- 600 g entrecote i skivor
- 1 stor zucchini eller två mindre
- 2 avokador
- 1 citron
- salt
- peppar
Grillad entrecote är alltid gott! Zucchinisalladen har en god blandning av krispighet från zucchinin och krämigheten från avokado.
Gör så här
- Tänd grillen eller ta fram en grillpanna.
- Repa bladen av persiljan, riv eller pressa vitlöken, kärna ur och hacka chilifrukten och lägg det i en mixer.
- Tillsätt spiskummin, paprikapulver, saften av en citron och salt och mixa till en röra.
- Klappa in blandningen på köttbitarna och låt det marinera i minst en halvtimme, gärna längre, i rumstemperatur.
- Skär zucchinin i tärningar och lägg i en skål. Mixa avokadorna med saften av en citron och smaka av med salt och peppar. Blanda med zucchinin.
- Grilla köttet i några minuter på varje sida eller använd en grillpanna på spisen.
- Servera med sallad och citron.