• En kruka persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • saften av 1 citron
  • 600 g entrecote i skivor
  • 1 stor zucchini eller två mindre
  • 2 avokador
  • 1 citron
  • salt
  • peppar
LCHF recept för Grillad entrecote med zucchini- och avokadsallad

Grillad entrecote är alltid gott! Zucchinisalladen har en god blandning av krispighet från zucchinin och krämigheten från avokado.

Gör så här

  1. Tänd grillen eller ta fram en grillpanna.
  2. Repa bladen av persiljan, riv eller pressa vitlöken, kärna ur och hacka chilifrukten och lägg det i en mixer.
  3. Tillsätt spiskummin, paprikapulver, saften av en citron och salt och mixa till en röra.
  4. Klappa in blandningen på köttbitarna och låt det marinera i minst en halvtimme, gärna längre, i rumstemperatur.
  5. Skär zucchinin i tärningar och lägg i en skål. Mixa avokadorna med saften av en citron och smaka av med salt och peppar. Blanda med zucchinin.
  6. Grilla köttet i några minuter på varje sida eller använd en grillpanna på spisen.
  7. Servera med sallad och citron.