- 600 g kycklingfilé
- smör att steka i
- 3 dl vispgrädde
- 1-2 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- 140 g bacon
- 1 dl jordnötter
- 1/4 vitkålshuvud
- 3 msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- salt och peppar
Vad är godare än en klassisk husmanrätt á LCHF? Här kommer ett recept på en LCHF-vänlig Flygande Jacob.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär filéerna i strimlor. Fräs tills de är genomstekta. Fördela kycklingen i botten på en ugnsform.
3. Klipp baconen, knaperstek en och fördela den över kycklingen.
4. Vispa grädden lätt och blanda sambal oelek, tomatpuré och lite salt och peppar.
5. Bred gräddblandningen över kycklingen. Gratinera mitt i 15 minuter.
6. Strimla vitkålen och blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
7. Strö över jordnötterna vid servering.
Fattar inte riktigt vad man skulle göra med vitkålen? Ska den kokas och ätas som tillbehör? Eller ska den på gratängen? Det ser inte ut som det på bilden…
Eller aha – pizzasallad?
Flygande Jacob LCHF