- 4 dl vispgrädde
- 300 g färsk lax
- 400 g räkor
- 4 stora champinjoner
- 50 g smör
- 1/2 knipplök
- 1 knippe dill
- 1 knippe persilja
- 1/2 Citron
- Kryddor
- Ev. fiskfond (går lätt att göra egen genom att koka ner räkskal och laxrens med torrt vitt vin och låta reducera i några omgångar och sen är det bara att frysa in i ispåsar)
Njut av den här fisksoppan! För dig som gillar fisk och LCHF.
Gör så här
Skiva svampen och hacka ner löken. Skala räkorna. Släng ner smöret i kastrullen och låt smälta.Ner med svampen och löken och fräs ytterst lätt, knappt stekyta. Ner med valfria kryddor, citron och fiskfond. Ner med grädden och koka upp. Släng ner laxen, dillen och persiljan, och sänk värmen. Låt koka i 10 minuter på svag värme.Smaka av och krydda efter behov. Lägg upp och garnera med räkor och liten fin dillkvist. Ät och njut!