• 4 ryggfiléer av torsk
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • smör/kokosfett att steka i
  • 1 röd chilifrukt
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 2 dl vatten
  • 2 burkar kokoscrème/kokosmjölk
  • 2-3 tsk röd curry
  • salt
  • peppar
  • färsk koriander
LCHF recept för Fisksoppa med thaismaker

Fisksoppa med röd curry och kokosmjölk. Variera grönsakerna efter tycke och smak. Även hettan från curryn kan ökas på.

Gör så här
1. Skär fisken i bitar och löken i skivor. Pressa eller riv vitlöken.
2. Fräs löken och vitlöken i en kastrull med smör eller kokosfett.
3. Hacka chilin, skiva champinjonerna och skär paprikan och zucchinin i bitar.
4. Fräs även dessa och häll på vatten efter några minuter.
5. Tillsätt kokoscrèmen och låt det hela koka upp. Smaka av med röd curry, salt och peppar. Lägg i fiskbitarna och låt de sjuda försiktigt i ca 5 minuter.
6. Servera med färsk koriander.