- 4 ryggfiléer av torsk
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- smör/kokosfett att steka i
- 1 röd chilifrukt
- 250 g skogschampinjoner
- 1 gul paprika
- 1 zucchini
- 2 dl vatten
- 2 burkar kokoscrème/kokosmjölk
- 2-3 tsk röd curry
- salt
- peppar
- färsk koriander
Fisksoppa med röd curry och kokosmjölk. Variera grönsakerna efter tycke och smak. Även hettan från curryn kan ökas på.
Gör så här
1. Skär fisken i bitar och löken i skivor. Pressa eller riv vitlöken.
2. Fräs löken och vitlöken i en kastrull med smör eller kokosfett.
3. Hacka chilin, skiva champinjonerna och skär paprikan och zucchinin i bitar.
4. Fräs även dessa och häll på vatten efter några minuter.
5. Tillsätt kokoscrèmen och låt det hela koka upp. Smaka av med röd curry, salt och peppar. Lägg i fiskbitarna och låt de sjuda försiktigt i ca 5 minuter.
6. Servera med färsk koriander.
Skriv ut