- 60 gram smör
- 70 gram mascarpone
- 80 gram mörk sockerfri chokad
- ev. hasselnötter
- ev. sötning
- Ca 100 gram mörk sockerfri choklad att doppa i
Vad sägs om chokladtryffel med mascarpone? riktigt chokladiga!
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen (80 gram) i bitar och rör tills den smält. Blanda ner mascarpone och eventuell sötning. Blanda väl så att alla klumpar försvinner. Häll eventuellt ner hela/delade/hackade hasselnötter. Låt tryffeln kallna i minst ett par timmar i kylskåpet så att smeten tjocknar och blir hård. (Jag lät den vila i kylskåp över natten.) Är tryffeln för hård, låt den tina i rumstemeratur en stund. Form tryffeln till bollar. Smält därefter ca 100 gram choklad. Doppa tryffelbollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper för att stelna.
Rulla eventuellt i kakao!
Supergoda!