• 60 gram smör
  • 70 gram mascarpone
  • 80 gram mörk sockerfri chokad
  • ev. hasselnötter
  • ev. sötning
  • Ca 100 gram mörk sockerfri choklad att doppa i
LCHF recept för Chokladtryffel med mascarpone

Vad sägs om chokladtryffel med mascarpone? riktigt chokladiga!

Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt chokladen (80 gram) i bitar och rör tills den smält. Blanda ner mascarpone och eventuell sötning. Blanda väl så att alla klumpar försvinner. Häll eventuellt ner hela/delade/hackade hasselnötter. Låt tryffeln kallna i minst ett par timmar i kylskåpet så att smeten tjocknar och blir hård. (Jag lät den vila i kylskåp över natten.) Är tryffeln för hård, låt den tina i rumstemeratur en stund. Form tryffeln till bollar. Smält därefter ca 100 gram choklad. Doppa tryffelbollarna i chokladen och lägg på bakplåtspapper för att stelna.

Rulla eventuellt i kakao!