- 70 gram smör
- 1 ägg
- 30 gram mörk sockerfri choklad
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 3 msk riven kokos
- 8 msk stevia strö
- 1 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- Glasyr:
- 40 gram smör
- 60 gram mascarpone
- 3 msk stevia strö
- ca 30 gram mörk sockerfri choklad
- 1 krm vaniljpulver
- Ev. sockerfri mörk choklad till garnering
Har du en timme över och är sugen på lite chokladmuffins? Missa då inte dessa muffins som är perfekt för dig som äter enligt LCHF.
Så här gör man
Smält smöret försiktigt tillsammans med den mörka chokladen (jag gjorde det i micron). Blanda alla torra ingrediener med varandre. Tilsätt ägget och det smälta chokladsmöret. Häll i fem stycken muffinsformar som gärna får stå i en muffinsplåt (alternatvit använd dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills muffinsen blivit fasta (men eventuellt får vara lite kladdiga i mitten).
Glasyr:
Smält smöret till glasyren försiktigt tillsammans med chokladen. Tillsätt mascarpone. Rör väl så alla klumpar försvinner. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och blanda väl.
När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på glasyren ovanpå muffinsen (är muffinsen varma smälter glasyren). Om du vill så använder du en potatisskalare för att hyvla choklad som sedan läggs på glasyren som dekoration!
Dessa ska gräddas i 175 grader glömde jag att skriva!
Jättegoda, tyvärr så ger ju Stevia en dålig eftersmak. Nästa gång provar jag nog med LCHF butikens sötrix. Annars var det ett kalasbra recept, blev positivt överraskad!