- 100 gr smör
- 100 gr kokosflingor av bra kvalitet (Kung Markatta) + flingor att rulla i
- 100 gr (3 dl) mandelmjöl el hasselnötmjöl
- 2 msk ekologisk kakao (Kung markatta)
- 2 msk starkt kaffe
- 0,5-0,75 dl stevia/erythritol blandning (Ica stevia strö)
Har din energinivå nått botten och du behöver lite mer energi för att klara av resten av dagen/kvällen? Testa då dessa chokladbollar! Förutom energi så fyller du även din chokladabstinens!
Varje chokladbollar innehåller per bit: 81 kcal, 1 g protein, 0 g kolhydrater, 7 g fett.
Blanda rumsvarmt smör och ev sötning med elvisp, rör sedan ner övriga ingredienser och vispa ihop! Rulla små bollar och rulla i kokosflingor och ställ sedan kallt!
1. Börja med att blanda rumstempererat smör och sötning med elvisp.
2. Rör sedan ner resterande ingredienser och vispa ihop.
3. Rulla chokladbollarna efter önskad storlek.
4. Rulla sedan chokladbollarna i kokosflingor.
Servera dessa kalla!
Har du någon annan favorit LCHF chokladboll? Tips på hur man kan variera?
Jag blandade i solrosfrön i degen/smeten så blir de lite krispigt o man får tugga mer. : ))
Hej! Tänkte om man inte kan använda nåt mjöl som innehåller nötter, vad ska man ha då istället?
0g kolhydrater stämmer knappast, eftersom nötter innehåller kolhydrater. Däremot är det inte alldeles enkelt att få veta hur mycket. Livsmedelverket m.fl. säger t.ex. ca 9g/100g för hasselnötter.
Det går alldeles utmärkt att byta till kokosflingor!
Låter gott så ska prova 🙂
Dock helt riktigt att det inte inehåller 0 kolhydrater, mandelmjöl innehåller 4 g/100g