- Muffins:
- 70 gram smör
- 2 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 30 gram finhackade pecannötter
- 2 msk riven kokos
- 1½ msk kokosmjöl
- 7-8 msk stevia strö
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 140 gram söta blåbär
- Blåbärstopping:
- 100 gram mascarpone
- 1 dl vispgrädde
- 4 msk stevia strö
- 1 krm vaniljpulver
- ca 70-80 gram söta blåbär
Ett recept på blåbärsmuffins! Fullproppad med söta blåbär och toppad med en len och gräddig topping!
Gör så här
Muffinsen:
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser. Separera äggulan från äggvitan. Tillsätt äggula och smält smör i de torra ingredienserna och rör om. Vispa äggvitan hård med elvisp och rör ner i smeten. Rör därefter ner blåbären. Lägg i muffinformar som gärna får stå i en muffinsplåt (eller använd annars dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills muffinsen börjar bli fasta.
Blåbärstopping
Vispa mascarpone och vispgrädde tillsammans med stevia strö, vaniljpulver och blåbär till en fluffig kräm med en elvisp.
När muffinsen svalnat så spritsa eller bred på toppingen på muffinsen. Garnera gärna med blåbär!
Supergoda Muffins 🙂
Kanongoda! glömde dock lägga i den ena äggvitan ska prova det nästa gång blir säkert ännu bättre då