- 500-600 g kycklingfileér
- 170 g ädelost
- soja
- salt och peppar
- 1 tsk rosépeppar
- 3 dl vispgrädde
- 2 broccolistånd
- 3 msk olivolja
- 1 msk vit balsamsvinäger
En enkel och god kycklingrätt! Serveras med broccoli.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tina filéerna om de är frysta och skär ett djupt snitt i dom.
3. Pensla dem soja och fördela ädelosten i skårorna. Salta och peppra både med svart peppar och krossad rosépeppar.
4. Lägg dem o ugnfast form och häll grädden runt om. Grädda i ugn till en innertemperatur till 72 grader.
5. Dela broccolin i buketter, koka dem och skölj sedan i kallt vatten. Lägg i en skål och häll olja och vinäger på. Strö över lote salt och peppar.
Ett älskat recept från fantastiska Åse på 56kilo.se! Detta har jag gjort många ggr!