- 6 ägg
- 250 g keso
- 200 g riven ost (3-4dl)
Ett supergott polarbröd som räcker till hela 24 personer, med ca 1434 Kcal!
Gör så här
Börja med att mixa äggen och keson. Blanda sedan i osten.
Låt det grädda i en långpanna i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Servera!
Jätteäckligt. Fick grädda den minst en halvtimme innan den ens stelnat.
Mer som omelett. Inte som en macka man smörar
Ja, riktigt äckligt! ok som omelett, men knappast bröd!
Nja…håller inte riktigt med ovanstående.
Smaken helt OK. för att inte säga god.
Däremot fick den gräddas i 30 min innan den var klar.
Använde mig av STORA ägg och satte i mer ost, grovt riven än vad som angavs.
Vad är det som är Polarbröd med detta?
Blev jättebesviken, fick grädda i ca 25 min snarare en omelett än bröd!! Vem är ansvarig för detta recept???? Vore bra med lite respons!
Brukar göra nått liknande bröd som också heter polarbröd. Men där vispar man äggvitorna för sig till hårt skum och gulorna och keso för sig med mixer. Sen blandar man i lite salt, oregano och timjan, rör i osten och äggskummet och klickar ut istället för i hela långpannan. Det blir supergott, så gott att mina kompisar som inte förstårs sig på lchf till och med bakar det ibland.
Helt ok med räkost på men smakar omelett!
Kan hålla med om att det är en ostomelett och inget annat……men förhåller mig mest kritisk till att det står att den räcker till 24 pers. Har det fallit bort viktig information? Klart ska det kryddas för att bli gott, jag körde i massor av zathar (Timjansblandning med sesam och salt) och moskot. Mest för att jag hade bara mild fet hushållsost hemma.
Tror man inte ska kalla saker för bröd när det inte är det, stor fan av tunnbröd av alla slag och tror säkert man kan fixa ihop ett sådant med vatten och husk/fibrex kanske… ska experimentera lite :-))
Hur gör man lefsor utan potatis…..suck