- 300 g keso
- 1 bittermandel
- 4-5 sötmandlar
- 2 dl vispgrädde
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 1 msk smör
En super enkel och god Ostkaka!
Gör så här
Börja med att skålla och mal mandeln. Lägg sedan keson i en sil och låt den rinna av. Vispa sedan ägg, äggulor och 2 dl grädde i en bunk. Tillsätt keson och mandeln.
Häll sedan smeten i en smord ugnssäker form och grädde i 60 minuter på 175 grader.
Servera med färska hallon och vispad grädde.
På bilden ser det ut som om ostkakan har en botten av något slag, men det står inget i receptet om det?
Bilden visar, konstigt nog, en bild på en cheesecake som har en botten av digestivekex. Det ska man INTE ha till den vanliga svenska ostkakan, som receptet visar. 🙂 Missledande bild bara!
Ostkaka eller cheesecake?