- 150 g minst 70% choklad
- 75 g smör
- 2 stora ägg
- 1dl hermesetas
- 50 g pekannötter (delade)
En riktigt god brownie som med hjälp utav rätt choklad kan hålla sig till ca 5g kolhydrater!
Gör så här
Börja med att ställa ugnen på 175 ºC. Smält sen smöret i en kastrull och låt chokladen smälta i det varma smöret. Vispa sedan ägg och hermesetas med din elvisp. Häll sedan i chokladsmöret i röran och vispa på nytt. Tillsätt nötterna och rör om. Häll sedan ut smeten i 12 formar och grädda i ugnen i ca 5 min. Servera gärna med vispad grädde.
En jätte smarrig brownie – rekommenderas!!!
Vart hittar ni choklad som ligger på 5g/100 ?
det lägsta jag hittat är mörk 85% choklad, den låg på 22g/100 🙁
Andreas – det är BROWNIEN som hamnar på 5g om man använder rätt choklad =) Du kan lugnt ta chokladen du hittat med andra ord =)
Men jag skulle nog föreslå att man använder stevia istället för hermesetas som ju innehåller aspartam och som man inte rekommenderar från de mer ”erkända LCHF-experterna” o som jag personligen tycker smakar blä 😉
Kan man byta ut nötterna eller rentav utesluta dem helt? Kan man använda sukrin och i samma mängd?
Sandra, använd huvudet. Tror du verkligen att det blir katastrofom man utesluter nötterna? De har ju inte samma centrala roll i receptet som t.ex. chokladen har. Så prova du att utesluta nötterna och variera receptet på andra sätt, det är helt ofarligt.
Oj, tack Elin för ditt nödvändigt spydiga svar. 🙂
Jag frågade eftersom nötter annars brukar kunna tillföra att ett bakverk blir saftigare, och man vill ju inte att en brownie blir osaftig. Men tack, nu känner jag mig tryggare i köket!
Funkar det med hermesetas stevia sweet???