- 4 kycklingfiléer
- Soja
- Curry, efter egen smak
- 3 dl turkisk yoghurt
- ½ dl majonnäs
- 2-3 klyftor pressad vitlök
- 1 färsk chilifrukt, hackad
- 2 msk smör
- Salt
- 1 ½ tsk chilipulver
- ½ tsk spiskummin
En supergod kycklingkebab på LCHF-sättet.
Gör så här
Börja med att lägga de frusna filéerna i en ugnfast form. Droppa sedan ordentligt med soja och pudra dessa rikt med curry. Ställ sedan ungen på 150 grader och kör filéerna i ungnen i 45-60 min beroende på storlek. Ta sedan ut dessa och skiva dom i tunna bitar, som kebab. Dessa skivor ska sedan stekas i mycket smör samt skyn som blev över från ugnen.Lägg även i den finhackade chillin som får steka med. Rör mycket försiktigt. När skyn kokat in är kebaben klar.
Blanda sås av yoghurt, majonnäs, vitlök, chilipulver och spiskummin. Salta och låt dra i kylen. Den serverar du sedan som sås till eller vid sidan om.
Jag modifierade lite… gillar inte curry så värst så skippade det. Strimlade även kycklingen först och lagade till det i wokpannan. Tyckte jag var enklare och snabbare.
Hade det sedan i oopsiebröd med tomat, sallad, lök och kebabsåsen av turkisk yoghurt. Sååååå GOTT!!