• 4 kycklingfiléer
  • Soja
  • Curry, efter egen smak
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • ½ dl majonnäs
  • 2-3 klyftor pressad vitlök
  • 1 färsk chilifrukt, hackad
  • 2 msk smör
  • Salt
  • 1 ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk spiskummin
LCHF Kycklingkebab

En supergod kycklingkebab på LCHF-sättet.

Gör så här
Börja med att lägga de frusna filéerna i en ugnfast form. Droppa sedan ordentligt med soja och pudra dessa rikt med curry. Ställ sedan ungen på 150 grader och kör filéerna i ungnen i 45-60 min beroende på storlek. Ta sedan ut dessa och skiva dom i tunna bitar, som kebab. Dessa skivor ska sedan stekas i mycket smör samt skyn som blev över från ugnen.Lägg även i den finhackade chillin som får steka med. Rör mycket försiktigt. När skyn kokat in är kebaben klar.

Blanda sås av yoghurt, majonnäs, vitlök, chilipulver och spiskummin. Salta och låt dra i kylen. Den serverar du sedan som sås till eller vid sidan om.