- 1 kg högrev av nöt
- 2 st gula lökar
- 1,5 dl rött vin
- 1,5 msk smör
- 2 msk olivolja
En god köttgryta som du t.e.x kan ha vitkål till.
Gör så här
Stek och bryn köttet och lägg i en stor gryta. Stek löken och tillsätt vinet, rör om tills du får en fin buljong. Häll det här i grytan med köttet.
Om du så önskar kan du ha vitkål till istället för potatis. Om så se följande ingredienser.
½ vitkålshuvud
3 morötter
3 salladslökar i skivor
1 msk smör
1 msk olivolja
2 dl vatten
Bräsera vitkålen i en stekpana. Strimma därefter kålen, löken och morötterna och lägg dessa i en stekpanna med vattnet och smör. Låt detta bräsera en liten stund. När det börjar koka så häll i olivoljan så salladen får sin glans. Servera tillsammans med köttgrytan.