- 5 ägg
- 1 dl grädde
- 1 dl riven ost
- 1 dl strimlad rökt skinka
- 1 msk gräslök
- salt
- peppar
Frukostmuffins är perfekta för dig som vill i väg snabbt på morgonen! Kan förvaras i kylen och avnjutas på vägen till jobbet!
Gör så här
Börja med att vispa ihop grädden och äggen, detta ska då göras lätt. Tillsätt sedan den strimlade skinkan, gräslöken, osten och salt och peppar.
Häll upp smeten i 10 formar, helst placerade i en muffinsplåt. Grädde i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
De så fantastisk ut! 😀
Hur länge hÅller de i kylen? Går de att frysa?? Vill ju inte ja samma frukost 10 dagar på raken! 😉
Provade med kassler och oregano de blev jättebra!
Ett litet råd: köp för böveln en muffinsplåt, annars riskerar du att få smet överallt då pappersformarna inte orkar hålla smeten.
Har gjort dessa underbart goda Frukostmuffins.
Tog ett pkt baccon och stekte i småbitar istället för Skinkan.
Kommer helt klart att göra dom igen men ska först köpa Muffinsplåtform. Om du inte har en plåtform så ta dubbla lite gröver muffinsformar för annars flyter dom ut.
De ser jättehöga och fina ut i ugnen, men sedan …. Pannkaka!! Hur behåller jag fluffigheten? Men annars goda.
Dessa ska jag testa på att göra idag, ser super goda ut. Tycker Lchf dieten är toppen :0)
Vilka härliga frukostmuffins
ska man göra så grädden och äggen blir lite tjock, att man alltså gör det lite ”fluffigt” innan man tillsätter övriga saker.. ?
Smakar exakt som omelett tycker jag. Jätte goda! 🙂
Saftiga och goda, men varför sjunker de ihop när man tar ut dem ur ugnen?