LCHF för barn och sänkt blodsocker

Jag fick ett otroligt härligt sms igår kväll från en av mina närmaste vänner (som också börjat med LCHF nu, go A!), hon har en son på ca 18 månader:

”F fick smaka lchf kokospannkakor av mig ikväll. Han åt som han inte hade fått mat på två veckor och så fort det var slut vrålade han MER och pekade girigt på min tallrik! :-D”

Jag dog av skratt när jag läste det! F är en väldigt härlig kille som gillar livets goda enligt A’s utsaga 🙂 Jag läste på kostdoktorn.se att det precis kommit ut en bok som riktar sig till hela familjen, att även barn kan äta LCHF-kost. Nu kommer det väl bli ytterligare stormar kring LCHF. Jag känner att alla får göra som de vill men för mig (och flera vänner) fungerar uppenbarligen LCHF. Jag testade mitt blodsocker för ett år sedan ungefär, och låg då ganska högt, ca 7.4 (normala värden är 4-6). Jag testade igår igen, och har nu ett år senare ett blodsocker på 3.8-4.1. Ypperliga värden med andra ord! Min vilopuls har gått från nästan 90 slag i minuten till runt 65. Det känns otroligt bra. Dessa förbättrade värden är i mina ögon en kombination av att jag tappat mycket i vikt, slutat röka och börjat träna.