- 1 kg kycklingfilé
- 4 dl vispgrädde
- 2 msk kinesisk soja
- 1 tärning hönsbuljong (utan glutamat)
- 1 msk torkad dragon eller 2 msk färsk hackad dragon
- nymald vitpeppar
- salt
- smör till stekning
En snabb och enkel rätt som inte kräver många ingredienser för att bli god! Det innebär också att Dragonkycklingen blir billig. Serveras med blomkålsris eller stekt vitkål.
Gör så här
Börja med att dela kycklingfil+eerna i mindre bitar och bryn en fin yta på dom i stekpannan.
Häll sedan på grädde, vitpeppar soja och drgon. Smula även i buljongen. Låt det sedan koka ihop och låt kycklingen bli genomstekt.
Smaka av med salt. Serveras med blomkålsris eller stekt vitkål.
Har du tips på någon liknande rätt? Kommentera nedan!
Käkade detta med broccoli. Blev sjukt gott och mättande! 🙂
Väldigt gott! Gjorde dock om rätten lite. Hade i lite matlagningsvin(0.7 klh/portion) och vitlök och gul lök. Uppskattat av hela familjen. Åt med smörstekt pytt gjord på zucchini, champinjoner och paprika. Lite lyx i vardagen.