• 125 g osaltat smör
  • 3 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 msk sötrix-flor (sukrinmelis) eller annan sötningsmedel
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • ½ dl kakao
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 50 g krossade hasselnötter
  • 50 g mörk choklad (minst 70%)
LCHF Chokladkaka

En saftig chokladkaka, bakad både utan socker och vanligt mjöl! Dessutom är den hur god som helst! Servera gärna med vispad grädde och bär!

Gör så här
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Smält smöret i en kastrull och låt svalna en stund.
• Blanda in ägg, grädde och sötningsmedel, kokosnötsmjöl, kakao och vaniljpulver i kastrullen och rör försiktigt.
• Smöra en springform och häll ner smeten.
• Krossa chokladen i lagomstora bitar och toppa kakan tillsammans med hasselnötter.
• grädda i ugnen i 10–15 minuter.