- 125 g osaltat smör
- 3 st ägg
- 1 dl vispgrädde
- 4 msk sötrix-flor (sukrinmelis) eller annan sötningsmedel
- 1 dl kokosnötsmjöl
- ½ dl kakao
- ½ tsk vaniljpulver
- 50 g krossade hasselnötter
- 50 g mörk choklad (minst 70%)
En saftig chokladkaka, bakad både utan socker och vanligt mjöl! Dessutom är den hur god som helst! Servera gärna med vispad grädde och bär!
Gör så här
• Sätt ugnen på 175 grader.
• Smält smöret i en kastrull och låt svalna en stund.
• Blanda in ägg, grädde och sötningsmedel, kokosnötsmjöl, kakao och vaniljpulver i kastrullen och rör försiktigt.
• Smöra en springform och häll ner smeten.
• Krossa chokladen i lagomstora bitar och toppa kakan tillsammans med hasselnötter.
• grädda i ugnen i 10–15 minuter.
Ååååååh- det vattnas i munnen! Recept på smarriga chokladanrättningar får jag aldrig nog av! Är ju det som är så bra med lchf – man får äta sig smal på sånt här 🙂 Tror jag får ta och baka denna redan ikväll…