• 200 g linfrö
  • 50 g sesamfrö
  • 50 g hasselnötter
  • 50 g mandel
  • 50 g kruska kli
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 msk brödkryddor
  • 50 g smält smör
  • 1 dl creme fraiche
  • 250 g keso
  • 6 ägg
LCHF bröd

Ännu ett bevis på att det går att göra gott bröd utan att det blir en kolhydratkälla. Här hittar du recept på ett supergott LCHF bröd.

Gör så här
Mixa linfrö, sesamfrö, hasselnötter, mandel, kli, bakpulver och brödkrydda till ”mjöl”. Blanda sedan i smör, crème fraiche, keso och äggen och häll alltihopa i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 60-80 min (beroende på ugn) i 175-200 grader. Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor. 1 skiva = ca 1,1 kolhydrat