• 400 g kycklingfärs
  • 1 tsk sukrin gold
  • 2 schalottenlökar
  • 1 selleristjälk
  • 1 kruka koriander
  • ½ kruka mynta
  • 1 kruka plocksallad
  • 1 dl hackade jordnötter
  • 1 msk matolja
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 röd chili
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tsk limejuice
  • 2 tsk fisksås
Kycklingsallad á Thaistyle
Betyg 2.50 av 2 röster (56%)
Kycklingsallad á Thaistyle

En supergod rätt som är fulladdad av smaker! Kräver dock ganska många ingredienser, men precis som med alla recept så kan man använda det man har hemma.

Gör så här för att tillaga kycklingsalladen:
Börja med att ta bort det yttersta skiktet av citrongräset och finhacka den sedan.

Hacka sedan vitlöken och skär din chili i väldigt fina strimlor.

Stek chilin, citrongräset, riven ingefära, vitlök och färs till den är färdig. Låt det sedan stå och svalna.

Blanda ihop limejuice, fisksås och farinsocker. Häll detta sedan över färsen.

Strimla sedan selleri och lök tills det blir fina strimlor. Blanda samman med färsen när den är helt sval.

Smaka av och addera mer fisksås om det behövs.

Servera sedan på ett salladsblad och toppa med hackade jordnötter, limeklyfta och mynta/koriander.