• 4 st kycklingfilé
  • smör, att steka i
  • 1 st tomat(er)
  • 1 kruka(or) basilika
  • 3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 2 dl riven ost
Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika
Betyg 3.56 av 39 röster (71%)
Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

En enkel men god gratäng som de flesta i familjen gillar! Serveras med haricot vertes.

Såhär gör du för att tillaga Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika:

1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
2. Putsa dina kycklinfileer och banka ut dom så att de blir jämna.
3. Stek sedan kycklingfiléerna tills de får en fin yta.
4. Skiva sedan tomaterna tunt och lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
5. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.
6. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.