• 1 kg grytbitar
  • 25 g smör
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyfor
  • 1 morot
  • salt och peppar
  • 2 dl torrt rött vin
  • 2 dl grädde
  • 100 g färska champinjoner
  • 2 zucchini
Köttgryta med grönsaker

Köttgrytan tar en stund att koka – men det är den definitivt värd!

Gör så här
• Stek grytbitarna lätt med smör i en stekpanna.
• Hacka vitlök, dela gul lök i klyftor och skiva morötter, lägg i stekpannan. Krydda.
• Lägg allt i en gryta tillsammans med 2 dl rött vin.
• Koka upp i svag värme 1-2 timmar. Ju längre desto bättre. Häll i lite vatten om det behövs.
• När det återstår 30 minuter av koktiden; lägg i grädde, grovhackade champinjoner och zucchini.
• Smaka av och krydda eventuellt lite mer efter smak.