- 500 g köttfärs
- Smör
- 1 liten gul lök
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl rödvin
- 1 msk sambal oelek
- 200 g aubergine
- 300 g zuccini
- 2 tomater (ca 150 g)
- 250 g keso
- 2 dl riven fet ost
- 3 dl crème fraiche, 34%
- Salt
- Peppar
En supergod köttfärsgratäng på LCHF sättet!
Gör så här
Börja med att sätta ungen på 200 grader. Hacka sedan löken och mjukstek den i smöret. Tillsätt sedan köttfärsen som du bryner tills den har fått en fin färg. Tillsätt sedan rödvinet, grädden och kryddorna. Låt dessa saker sedan koka ihop i ca 10 minuter.
Börja sedan att tärna auberginen och zuccinin. Dessa fräser du sedan i smör, och efter det är gjort så tillsätter du dom tärnade tomaterna. Låt det hela koka ihop ett tag, blanda sedan i köttfärsen.
Efter att allt ovan nämnt är klart så smörj en ugnsäker form och häll i ca hälften av din köttfärsröra och sedan hälften av din kesoröra. Efter detta så tar du rästen av din köttfärsröran och kesoröran. Strö sedan riven ost och låt detta grädda i ungen i ca 25-30 minuter. Servera gärna med lite fräsch sallad!
Hej! Du skriver kesoröra. Vad menas med det? Det står ingenstans i receptet hur man blandar denna röra. Jag kan heller inte se var creme fraichen kommer in. Är det möjligen keso och creme fraiche som blandas? Förklara för mig, snälla! Tack! /Jenny
Jag får också skriva under på förvirringen. Vad ingår i kesoröran, hur ska den beredas? Och var kommer creme fraichen in? Jag föreslår en liten smula korrläsning innan receptet postas. 😉
//Hanna
Supergod! Eftersom det bara är creme fraich och keso kvar är det ju inte så svårt att det är det som menas med ”kesoröra”. Förslår dock att man även här blandar i den rivna osten. Blir då som en ostsås. Väldigt lasagnelikt, fast ännu godare. En riktigt bra receptidé tycker jag.
Ah, denna var smaskig tyckte hela familjen. Skönt med en gratäng/lasagne med tärnade grönsaker det blir ju så mycket lättare att äta då. Jättegod!