• 500 g köttfärs
  • Smör
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl rödvin
  • 1 msk sambal oelek
  • 200 g aubergine
  • 300 g zuccini
  • 2 tomater (ca 150 g)
  • 250 g keso
  • 2 dl riven fet ost
  • 3 dl crème fraiche, 34%
  • Salt
  • Peppar
LCHF recept för Köttfärsgratäng

En supergod köttfärsgratäng på LCHF sättet!

Gör så här
Börja med att sätta ungen på 200 grader. Hacka sedan löken och mjukstek den i smöret. Tillsätt sedan köttfärsen som du bryner tills den har fått en fin färg. Tillsätt sedan rödvinet, grädden och kryddorna. Låt dessa saker sedan koka ihop i ca 10 minuter.

Börja sedan att tärna auberginen och zuccinin. Dessa fräser du sedan i smör, och efter det är gjort så tillsätter du dom tärnade tomaterna. Låt det hela koka ihop ett tag, blanda sedan i köttfärsen.

Efter att allt ovan nämnt är klart så smörj en ugnsäker form och häll i ca hälften av din köttfärsröra och sedan hälften av din kesoröra. Efter detta så tar du rästen av din köttfärsröran och kesoröran. Strö sedan riven ost och låt detta grädda i ungen i ca 25-30 minuter. Servera gärna med lite fräsch sallad!