- 600 g falukorv
- 1 gul lök
- 2-3 dl mjölk/grädde
- 2 klyftor vitlök
- 2-3 msk tomatpuré
- 1 msk soya
- 1-2 tsk grovmalen svartpeppar
- 1-2 tsk sambal oelek (Chilliröra i burk)
- 1 msk kalvfond
En god och enkel korvgryta som funkar både som lunch och middag.
Gör så här
Skär löken och stek den mjuk. Skär sedan upp korven i önskad storlek och ge dom färg i pannan tillsammans med löken. Slå på mjölken/grädden och smaka av med kryddorna. Låt det här koka ihop i ca 5-10 min.
Smaklig måltid!
Jag undrar lite om vad som är så LCHF-specifikt med denna? Receptet är ju likadant som alla andra korvgrytor…
De har glömt att påpeka att det måste vara väldigt hög köttmängd i korven, och resten i princip fett och lite kryddor.
Sen finns det inga rekommendationer att äta ris pasta eller potatis till vilket är helt okej., dock bör man nog skriva att det rekommenderas tex en grönsallad till, eller blomkålsmos.
Soya? Som soya mjøl?
Åt detta till middag idag. Mums. Serverade med blomkålsris och massa svartpeppar på.